Post season – Helt avstå träning och däremellan vila.

Jag har med inspiration av Gert Möller (legendarisk MAI-tränare) sedan några år för vana att efter säsongens sista tävling köra helvila en period, följt av några veckors alternativ träning. I år var sista loppet Kronborg 70.3. Det var ”bara” en 1/2 Ironman vilket innebär att jag ganska snabbt är återhämtad. Säsongen har dessutom varit ganska kort jämfört med 2012 och 2013 då jag dels startat tidigare med duathlon SM dels avslutat med Kona i oktober. Därför kör jag 10 dagars helvila, och kommer snart gå in i alternativperioden. Under den kommer jag köra mtb, gym, rullskidor och gärna lite Zumba 🙂 och vad jag nu kan komma på. Något avsteg från planen att inte köra trispecifik sim/cykel/löp kommer det bli då jag vill kunna var med på några av FastLane-passen med simcoachen AK, men jag tror mycket på detta upplägg och kommer hålla hårt på det i övrigt. Det innebär att jag får kämpa lite emellanåt, för egentligen har jag god lust att träna. Då gäller det att hålla fast vid det genomtänkta beslutet och inte gå på impuls. Alltså samma resonemang som när jag tränar och tävlar.

Syftet med detta uppehåll från tri-träning är att verkligen bygga upp suget för att köra målfokuserat sedan fram till nästa års tävlingar. Det är förvisso fysisk vila nu, men minst lika viktig upplever jag den sköna mentala avkopplingen från den annars så målstyrda träningen. Jag tillåter mig också att fullt ut ta del av god fika och mat som ofta erbjuds i rollen som föreläsare och utbildare. Det kan ju vara klokt att bygga på lite hull inför den kalla vintern.

Priset för bästa fika går till Gothia Towers – väldigt lägligt var jag där förra måndagen – dagen efter Kronborg 🙂

 

IMG_2106.JPG

IMG_2108.JPG

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s