Träna 20 h i veckan inför VM-kval

Inte sällan får jag frågan hur mycket jag tränar, och när de jag möter gissar är det ofta ”15-20 h i veckan”. När jag då säger nej, blir reaktionen ”mer?!” Så ser det ju nu inte ut, men ibland vill jag verkligen försöka få in mycket träning, som denna vecka. Tanken var att träna ganska mycket (runt 10 h) må-sö för att sedan gå in i ”taper week” nu sista veckan innan Kronborg 70.3 (en 1/2 IM den 14 sept.). Jag hoppas på att göra ett bra lopp där och därmed kvala till 1/2 IM VM som nästa år går i Zell am See.

Men när plan möter verklighet så gäller det att vara flexibel i tanke och handling.

Veckan fick en tung start då jag på måndagmorgonen så när rammades av en lastbil som okontrollerat for rakt över alla körbanor på motorvägen och kraschade i diket. Vi drog ut chauffören via högra dörren och gav hjärtmassage, men han överlevde inte dagen. Det planerade OW-passet på kvällen ställdes in då hela dagbildsschemat blev omkullkastat. Något som givetvis kändes obetydligt i sammanhanget. Hemresan från Lund den kvällen gav tid för eftertanke.

Tisdagen var tänkt att bjuda tillfälle till lite längre cykling på lunchen, men med högtryck på jobbet försvann tiden och det blev istället att jag satte mig på monarken strax efter kl 20.00 och körde intervaller. 45 min inkl uppvärmning och avrull.

Onsdagen var återigen en dag med Lund t o r på agendan. Dessa dagar ger 5 h i bilen utöver arbete, och då vi hade väldigt bra diskussion hann klockan bli drygt sju på kvällen innan jag lämnade Lund. Stannade till i Vikhög och klämde in ett fartpass (löp) i det underbara vädret;

3 km uppvärmning i 3.55 fart

3 km i i 3.30-3.20 fart, pusta utbild

sedan 2 km i 3.45 fart.

Promenerade i 5 min som ”avjogg” innan snabb middag med min pappa och sedan hemåt.

Torsdagen var planen att efter eftermiddagens föreläsning på Aspenäs Herrrgård åka till Delsjön och köra med klubbens OW pass. Men vi hade så bra dialog under föreläsningen så att istället för 17.00 blev det att jag var klar vid kvart över sex…

 

bild

 

Eftersom solen var på väg ner ändrade jag planen och hoppade i sjön i Lerum. Körde 2 km innan det kändes som att det höll på att bli för mörkt. Blev ca 40 min i vattnet.

 

bild

 

 

 

 

När jag kom hem på fredagen efter en riktigt bra dag med ledningsgruppen för ett av de större hotellen i Gbg var jag för trött – ställde in mig på att fredagen blir en extra vilodag.

Lördagen – var tar all tid vägen?! Hade tänkt långpass ute, men det blev inte tid till det. Drog ut monarken på altanen och körde intervaller. Kände mig seg men fullföljde ändå planen på 6 x 8 min. Dock på lite lägre effekt (280 w). Totalt 75 min.

bild

Veckans träning avslutades med ett bassängpass i Åby idag söndag medan Vendla hade dansträning. Jämförde två våtdräkter utan att bli helt klar över utfallet. Hann simma totalt ca 2 km med en ”huvudserie” 3x100m + 1×200 i varje dräkt. Totaltid 50 min inkl våtdräktsbyte.

Således summerar jag drygt 4 h träning. Tror inte det är någon idé att försöka hinna träna ikapp kommande vecka 🙂 .

Med en vecka kvar till Kronborg 70.3 blir det några kvalitetspass (förhoppningsvis) må-tis och sedan bara korta hålla igång pass. Fokus blir på att ladda mentalt och hålla mig frisk.

Önskar dig en riktigt bra vecka – oavsett hur mycket träning det blir.

//Calle

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Idrott, Träning, Triathlon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s