Sörj inte det långa pass som flytt, utan maxa det korta som ryms.

Vi är många som gillar att träna och som gärna vill träna en hel del. Men det är svårt att få tid till träningen i vardagen. För att ändå lyckas med mina ambitioner blir det avgörande att hantera denna väldigt vanliga frågeställning i min vardag på en konstruktivt sätt.

(Samtidigt finns det andra som känner att de inte hinner träna alls, vilket jag ärligt kan ställa mig lite undrande till ibland – men det kan vi återkomma till en annan gång.)

För att ge en bild av hur det ofta blir:

Gårdagen var en bra arbetsdag – något som gjorde att det planerade simpasset blev kortare och kortare innan det ens börjat. Det skulle bli första simpasset sen Kalmar och troligen enda innan Tjörn. Men tiden kröp iväg. Till slut blev det ändå ett simpass – ett ganska typiskt utifrån:

Sörj inte det långa pass som flytt, utan maxa det korta som ryms.

Det jag hann med:

300 insim med några teknikövningar jag behöver repetera.

7 x 100 m start 1.40

6 x 50 m start minuten

200 avbad

29 minuter på klockan från dopp till upphopp.

Idag tisdag blev det likadant. Tidig morgon med flyg till Stockholm och start med nytt härligt gäng i ett ledarutvecklingsprogram. Tanken var att sedan köra ett bra löppass med fokus på fart. Det blir enda löppasset mellan Kalmar och Tjörn, så jag vill köra fart, men inte för hårt. Men tidsrymden som finns till träning blir mindre och mindre…någon som känner igen sig från vardagen?

Således, Sörj inte det långa pass som flytt…

Upp på löpbandet

10 min uppvärmning

3 x 3 min i 3.28 fart. Start 5 min.

Nerjogg och även idag stannar totaltiden på 29 minuter.

I dessa lägen jobbar jag mycket med att inte hänga kvar i den gamla planen och istället fokusera på det som är görligt genom att acceptera nuläget. Då kan jag helt ställa in mig på den möjlighet som ändå finns att få in ett pass och genomföra ett som ger både fysisk träning och mental energi.

Hoppas du hinner klämma in ett pass du med 🙂

//Calle

 

 

Detta inlägg publicerades i Idrott, Träning, Triathlon, Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s