All world Athlete – sub9Top10 – chasing 3

Statistik kan vara inspirerande ibland. Inom triathlonsverige är det tveklöst Ironmanstatistik.se som sedan länge tagit täten i detta sammanhang. En suverän site som Stefan Norman både skapat och driver med stor uppskattning från många.

Ironmanorganisationen WTC (World Triathlon Corporation) som driver Ironman runt om i världen vill förstås inte vara sämre och har samkört alla sina resultat från tävlingar runt om i världen 2013. Utfrån detta utser de AWA – All World Athletes i Gold, Silver and Bronze. De delas ut till topp 1%, topp 5% resp topp 10% i varje klass. Till min glädje fick jag därför ett mail med texten:

Congratulations Carl on becoming a Gold IRONMAN All World Athlete.      

Your race performances in 2013 earned you a place in the Top 1% in the world in your Age Group for IRONMAN Overall, IRONMAN or IRONMAN 70.3.

ImageProxy.mvc

På den totala världsrankingen är jag nr 12 i AG 45-49 med 13.376 poäng.

Eftersom jag kört 2 IM och en IM 70.3 inom ramen för WTC är min teoretiska maxpoäng 13.500 poäng och det är inte utan viss tillfredställelse jag konstaterar att alla 11 före mig i statistiken tagit sina poäng genom att köra tre stycken IM och således har en teoretisk maxpoäng på 15.000 poäng (seger ger 5000 poäng i IM och 3500 i IM 70.3). Jag har tre starter totalt i IM-serien, men du kan köra fler lopp och sedan räknas de tre som gett dig högst poäng.

Några av de som ligger före mig har jag mött på startlinjen. Till exempel:

– Doi som har nr 1 på listan på 54:e plats på Kona, 43 min efter mig.

– Brocks som har plats nr 2 på listan kom på 104:e plats på Kona, drygt 1 h och 10 min efter mig.

– Heynemand, nr 3 på rankingen, kom på 13:e plats på Kona, 13.29 efter mig.

Sett till Europa har jag en kille framför mig. Det är Michael Krueger från Tyskland på 11:e plats. Han körde inte Kona, men väl Frankfurt där han var 50 min efter mig i mål.

Sammantaget summerar jag det hela till att jag verkligen lyckades med min målsättning att vara i Finfin Form vid FyrtioFem. Det har jag nu inte bara min egen måluppfyllnad som kvitto på, utan även den officiella världsstatistiken från WTC 🙂 🙂 🙂 .

Inför 2014 planerar jag fokusera på Svenska tävlingar med SM i Motala (VM-kval ITU Långdistans 2015) och Kalmar Ironman som längre lopp. Även Tjörn finns förstås med. Det kommer inte ge mig särskilt många poäng på WTC-rankingen (max 5000 vilket kräver att jag vinner AG i Kalmar), men ambitionen är att vara topp tio av startande svenskar i alla lopp, vilket lär bli väl så utmanande!

Min målformulering för 2014 blir Sub9Top10 – chasing 3.

Sub9 gäller Kalmar Ironman där jag vill under 9 h igen.

Top10 gäller alla tävlingar. Bland svenskar vill jag vara topp 10 (totalt). Jag kör seniorklass utom i Kalmar där det blir age group (alternativet kräver proffslicens).

Chasing 3 – står för att jag vill försöka närma mig en 3 h löpning på IM distansen.

Att sikta på Sub9Top10 – chasing 3 blir förstås tuffare och tuffare ”jag är ju inte 30 längre”. Men det känns som en bra utmaning, och utmanande mål inspirerar mig till att träna, vilket i sin tur får mig att må utmärkt, och då kommer jag också kunna prestera i tillvaron.

Jag hoppas verkligen du finner inspirerande och lagom utmanande målsättningar – så väl i träning som i arbete. Kom bara ihåg att främst utvärdera ansträngningen och utvecklingen – särskilt om du har som ambition att utvecklas – resultatet kan ge inspiration för fortsatt utveckling, men att helt fokusera på resultatet förtar lätt glädjen och energin i arbetet som skall leda mot målen. Framförallt inom områden som inkluderar ett stort mått av utveckling  så som idrott, skola och, förstås, väldigt många yrkesroller. Klassiska exempel är Edisons väg till den slutligen fungerande glödlampan, en skådespelares väg mot genombrott och Björn Borgs nötande av teknik mot garageporten i Södertälje.

Det är visat att allt för hårt fokus på utfall/resultat kan leda både till defensiva målsättningar och hämmad utveckling. Rädslan att misslyckas har orsakat många missade chanser att lyckas, eftersom vägen till lyckad utveckling nästan undantagsvis går via misslyckanden. De som ser ”misslyckanden” som ett naturligt led i utvecklingen kommer ha större potential, och de löper också större chans (!) att misslyckas. Chans – eftersom de har förmågan att vända det till ett led i den personliga utvecklingen. Således skall du först rannsaka dig avseende ditt förhållande till misslyckande, därefter kan du formulera ditt mål.

–       Du som ser ”missslyckande” som ett naturligt steg i din utveckling kan sätta ambitiösa utvecklande mål och sedan göra allt du kan för att utvecklas och försöka nå ditt mål.

–       Du som inte har den synen utan räds misslyckanden och kanske rent av ser det som att du som person är misslyckad – kontakta mig på carl.brummer@awesomegroup.se så kan vi titta på ett upplägg som ger dig chansen till äkta personlig utveckling 🙂 .

Med önskan om ett riktigt utvecklande 2014!

/Calle

awa medals 740x370

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till All world Athlete – sub9Top10 – chasing 3

  1. marsissus skriver:

    Grymt inspirerande läsning och jag tror på ditt chasing 3 mål!

    Marcus,
    MOP-triatlet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s