SM, EM och VM – att summera en succé

Jag har funderat ett tag på det här. Hur skall jag summera säsongen 2012?

Vi kan börja med målbilden så vi vet vad vi följer upp emot. Den finns under fliken målsättningar och såg i sammandrag ut så här:

Mål Duathlon SM topp 5

Mål Ironman EM topp 5 (Age group)

Mål Olympiska SM topp 10

Mål 1/2 IM SM topp 10

Mål Ironman VM ”topp 12”*(Age group)

*Målet på Kona var formulerat som ett snitt över året, så en bra säsong tidigare skulle innebära lättare mål på Kona.

Överlag såg jag det som en bra målbild då jag upplevde den som både utmanande och inspirerande. Jag skulle behöva ta i rejält och jobba fokuserat för att nå åtminstone några av målen. Jag gillar att ha flera mål så att en misslyckad tävling inte stjälper hela målbilden.

Jag jobbade fokuserat de stunder då jag hade möjlighet att träna. Även vila och annat togs på allvar. Visst blev det motgångar i form av sjukperioder, men inte värre än att det gick att komma tillbaka.

Så hur blev då utfallet?

Fantastiskt! Även om det känns märkligt kan jag inte låta bli att tänka i termer av succé – en personlig succé.

Under 2012 fyllde jag 44 år. Det påverkar förstås inte AG-tävlingar – men på SM-tävlingar kör jag seniorklass och möter medtävlande som är betydligt yngre, och det gör skillnad. Ändå lyckades jag nå alla (!) målen:

Duathlon SM topp 5 – Utfall SM-GULD! Bäste svensk 🙂

Ironman EM topp 5 (AG) – Utfall 4:a, bäste svensk totalt

Olympiska SM topp 10 – Utfall 9:a

1/2 IM SM topp 10 – Utfall 4:a (!)

Ironman VM ”topp 12” (AG) – 10:a, bäste svensk totalt. Endast fyra svenskar har någonsin haft bättre tid på Kona.

IMG_6184

Helt ärligt har jag haft lite svårt att förhålla mig till detta utfall. Det är nog därför summeringen av säsongen dröjt lite. Om det gällt någon annan hade det förmodligen varit lättare, men nu är det min egen insats som skall summeras och på sätt och vis bedömas. Dessutom vill jag bygga 2013 års mål så att jag upplever dem både utmanande och inspirerande utan att bygga in en press som skapar negativ påverkan.

Jag gör så att jag kliver utanför mig själv lite och betraktar mål och utfall, låtsas att det gäller någon vän.

Det är då formuleringen kommer: ”Succé – jag skulle kalla det succé. Din säsong har ju varit otroligt stark. Ta till dig det och njut av det!”

Förstå mig rätt. Jag vill inte förhäva mig eller låta kaxig. Men jag vill känna den kraft och motivation som kan komma ur stolthet och glädje över den egna prestationen. Jag vill kunna hämta inspiration utan att känna press. Jag ju vill vara ärlig mot mig själv – både över säsongen 2012 och inför säsongen 2013. Jag vill ”våga” känna stolthet, eftersom jag samtidigt känner så stor tacksamhet.

Så – jag stänger 2012 med glädje, stolthet och ett stort mått av tacksamhet. Här kommer några centrala tack:

Åsas stöd är helt avgörande – tack min älskade hustru! Hilde och Vendla som både tar konsekvenser av mitt tränande och hejar fram mig under tävlingar, tack till er båda!

Tack Jacob, min bror – för träningsrundor och dialog – inte minst på temat jobb/familj/träning.

Tack Triathlon Väst  – både klubben som helhet, dess arbetande styrelse och inte minst tränarrådet. Här ur kommer begrepp som Lex Göran och att göra en Wolffram. Här inkluderas också Lars som speaking partner och inspiratör.

Tack Andreas och Per på Cyclecomponents som byggde och levererade raketcykeln QR Illicito. Den cykeln vill verkligen tävla.

Tack Henrik på Triathleten.se – Simtiderna fixades med hjälp av vad jag upplevde som fartdräkter: Sailfish One och Rebell (Kona)

Tack Mattias & Co på Aktivitus. Det är ingen hemlighet att era tester haft avgörande betydelse för min cykelträning och den utveckling jag haft under 2012.

Och avslutningsvis – de som ju faktiskt gjort det möjligt per definition. När jag presterar som en ungdom 🙂 passar det ju bra att uttrycka mitt tack till både mamma Lena och pappa Reiner. Ni har ju stöttat mig rejält även under året 2012 – Tack!

Nu skall jag spika målen för 2013 – mottot är redan klart:

I FINFIN FORM VID FYRTIOFEM 😉

Glada hälsningar Calle

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till SM, EM och VM – att summera en succé

 1. stenf skriver:

  Ny inspiration! Önskar dig framgångar tävlingsåret 2013. Dax att ta tag i sig själv oxå och göra något av 2013, de ån man fyller 50! 🙂

 2. Du är otroligt imponerande och det är helt självklart att du ska känna en enorm stolthet över dina makalösa prestationer. Jag är mycket mallig över att ha dig som granne – alldeles oavsett dina prestationer, för du är dessutom en synnerligen trevlig människa.GRATTIS till allt!

 3. Lars skriver:

  Calle – inspiration goes both ways! Du är viktig för mig!
  /Lars

 4. johan skriver:

  Självklart är det en succé när man når alla sina mål och de du satt upp var ju rejäla doningar. Jag känner inte dig men när jag kollade resultaten från duathlon-sm iår och såg att en gubbe krossat alla ungdomar var jag tvungen att börja träna triathlon igen efter 10 års bortavaro. Så nu sitter man här med ny landsvägshoj, medlemskap på den lokala simhallen och med grym motivation att inte bara komma tillbaka utan att faktiskt slå de tio år gamla persen. Och jag har minst 6 år kvar på mig att vinna Duathlon-SM. Tack för GRYM motivation och inspiration!

  Mvh Johan

  • triathletcalle skriver:

   Fantastiskt roligt att få sådan feedback Johan! Vore kul att få höra hur det går med träningen och din väg mot dina gamla PB. Hoppas vi ses vid någon tävling – ge dig då tillkänna.
   Mvh Calle

   • skalmsta skriver:

    Hej igen, det går kanon, första anhalten är sub3 på Stockholmsmaran (har 3.11 sen tidigare) och sedan sub10 i Kalmar.
    Träna på och lycka till!

    Mvh Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s