Ironman Hawaii count down

Nu är det inte mycket mer än ett dygn till starten i Ironman World Championship, Kona Hawaii.

Temperaturen är hög, både bokstavligt och bildligt. Vid den stora expon stötte jag bl a ihop med den levande legenden Mark Allen. En fortfarande vältränad numera något grånad herre. Se bild (Det är Mark till höger och jag till vänster)

The Man och undertecknad.

Jag landade här i natten till lördagen, lite drygt ett dygn försenad p g a inställda och försenade flighter. Nu har jag så sakta vant mig vid värmen, åtminstone i skuggan. Hur det blir att cykla 18 mil och sedan springa ett maraton i denna temperatur kan jag bara försöka föreställa mig och mentalt förbereda mig på. Men ett hett (!) tips är förstås att inte spara sekunder genom att köra förbi någon vätskekontroll utan att ta mer dryck med mig.

Jag har provsimmat del av banan, oj så skönt det var i vattnet 🙂

Jag har testat cykelbanans början, joggat på en del av löpsträckan och provdruckit den sportdryck som kommer serveras under loppet.

Och jag har insupit atmosfären – härlig!

Starten för profältet går 06.30/06.35 (herr/dam) lokal tid lördag morgon. 07.00 släpps så övriga 1900 athleter iväg mot en och samma boj 1,9 km bort.

För den intresserade kan det hela följas via Ironman.com / Ironmanlive. Det kommer visas rörliga bilder så länge täten i proffsklasserna håller på i alla fall. Enskilda tävlande kan följas med splittider via namn/nummer. Jag har startnummer (”BIB”) 990. Om jag sitter på cykeln efter ca 1.10 är jag nöjd. Därefter kan väl vad som helst hända, men kanske kan cykelmomentet fixas på 5 – 5 1/2 h och sedan skall det ju springas också. Under 10 h siktar jag på. Om allt sitter som en smäck så kanske ner mot 9.30. Men huvudfokus blir att ta mig i mål och uppleva racet positivt om än oerhört tufft. Defensiv målsättning kan tyckas – men det handlar mer om respekt för utmaningen. Jag siktar på topp 3 i AG på Ironman EM i Frankfurt 2013 – där vet jag vad det handlar om. Här är jag novis. Distansen är inget problem, det vet jag. Frågan är hur kroppen hanterar att köra i racetempo över denna distans i 35 graders värme.

Nu återstår att slappna av och ladda lagom mycket mentalt. Jag återkommer förstås med reflektioner efter loppet.

Ironhälsningar Calle

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Ironman Hawaii count down

 1. Lycka till Calle! Här hemma kör vi elljusstafetten istället, kan vi värva dig till nästa år? 🙂

 2. Helena skriver:

  LYCKA till och hälsa Åsa och tjejerna! Vi hejar på från Hjo!

 3. aktivitus skriver:

  Lycka till från oss på Aktivitus!

 4. Niklas N skriver:

  Lycka till Calle!
  Ett tips, drick minst dubbelt så mycket som i Kalmar på hojen. Även om det är molnigt.
  Learned it the hard way….

 5. anna skriver:

  Lycka till från fam hylander

 6. Martie skriver:

  Stort lycka till Calle! Groetjes Martine & CO.

 7. Erik Arnström skriver:

  Om allt sitter som en smäck ja, grattis till fantastiskt lopp, särskilt om man betänker att de bästa var 15min långsammare i år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s