Framgångsfaktorer

För att nå FFvFF och PodiumPush 2013 har jag haft några avgörande samarbeten:

Aktivitus – ger mig klara data att utgå ifrån i såväl löp- som cykelträningen. Med begränsad tid till träning är detta ett av mina bästa tips.

Cyclecomponents – vi hoppas snart kunna ge fler enkel tillgång till fartcyklar från QR. Cyklar som helt enkelt är grymt sköna att köra fort på. Kanske hade fler fattat om de kostat 30% mer än vad de gör.

Enervit – tillsammans skall vi säkerställa att jag håller mig mer frisk och alltid är rätt laddat för stundande träning & tävling. En klar utveckling jfrt med förra säsongen. Skillnaden märks inte bara i mina resultat – den känns!

FUSION – tränings- och tävlingskläder i världsklass. De är verkligen sydda för att träna och tävla i – testa så förstår du vad jag menar. Ta cykeljackan t. ex. först tyckte jag den var för kort, men så kom jag på att jag sällan står raklång när jag cyklar… Sitter som en fartdräkt!

Napraidrott – Richard – tack för att du fått ordning på mig både före och efter Kona :-)!

NordicWellness – Tack vare NW kan jag köra styrketräning oavsett om jag är hemma eller på resande fot. Detta var en nytillskott i upplägget inför säsongen 2013 – det gjorde skillnad!

Simcoachen.se – Jag har tagit hjälp av Anna-Karin för att bli bättre. Min simning på Kona 2013 säger allt – så rätt gjort!

Triathleten.se – rätt gummi på rätt gubbe. Med Sailfish kan det inte bli fel, det visar hur mycket resultatlistor som helst. Välj den som passar din simning och gör som jag – slå PB.

Triathlon Väst – min klubb – hjärtligt välkommen du också!

Veloposition – Att sitta bra är stort – att sitta rätt är större. Och det bästa är att vi bara börjat – så här finns nog mer att hämta. Tvekar du? Skyll dig själv.

 • Fysisk kapacitet – att veta istället för att gissa: Att veta hur jag skall träna – jag har tagit hjälp av Aktivitus . Individuella data på aerob och anaerob tröskel för både löp- och cykelträning mm. Tänk om alla hade tillgång till det! Med deras tester får jag koll på hur jag skall träna – så bra att slippa gissa!  Det är mycket värt att kunna lägga mig på rätt belastning när tiden är begränsad och jag kan rekommendera det varmt om du vill förbättra din prestation.
 • Att tänka rätt är stort, att tanka rätt är större: ”Quinoa och bananer” Det är det jag käkar som skall ge mig energi, motståndskraft och underlag för muskeluppbyggnad mm. Då e re ju rätt bra att tanka in rätt rätt. Det tar ungefär 30 dagar att ändra en vana. Genom att vara medveten om det och bestämma mig för nya vanor, så som ersätta kaffe med grönt thé, en frukt som start på varje fika osv, så gör jag sakta men säkert kosthållningen till en framgångsfaktor – utan att avstå från något speciellt! Till säsongen 2013 har jag inlett ett samarbete med Enervit. Hur det funkat? Kolla in mina race report från Ironman EM och Ironman VM så får du en hint 😉
 • När är det egentligen min fysiska kapacitet ökar?! Svar: Vila! – en av de skönaste delarna på vägen mot Sub9Top10. Jag jobbar här med både sprintdistans och långdistans. Sprint: Får jag chansen så lägger jag mig 10 min efter lunch – de går oftare än man först kan tro. Jag har somnat på otaliga golv på konferensanläggningar runt om i landet 🙂   Långdistans: En annan del av träningsgrenen vila är förstås nattsömnen – att slarva med den är som att maska på träning: Effekten av nerlagd träning blir sämre.
 • Vårda stödet: Skall jag ha en chans att lyckas behöver jag min familjs stöd – det kostar ju på att ägna sig åt denna härliga sportform. En framgångsfaktor för mig är därför att säkerställa att de fortsatt vill ge mig sin support… It takes two to tango som man säger. Frågor jag ställer mig är: Hur kan jag visa uppskattning för stödet? Hur kan jag säkerställa att lördagmorgonen blir trevlig även om jag sticker iväg och cyklar innan familjen ens vaknat (utgår från antagandet att de gärna skulle ha mig hemma vid frukosten…). Hur kan jag göra en Kalmarresa kul för familjen (igen och igen…). Hawaii har vi konstaterat är ganska enkelt att göra till en underbar upplevelse. Men i år blir utmaningen att hantera att familjen inte följer med.
Annonser

4 kommentarer till Framgångsfaktorer

 1. triullis skriver:

  Det här var bra, det. Ska bli kul att kunna följa dig här och få massor av inspiration. lycka till

 2. Anna P skriver:

  Bra skrivet, tack för inspiration och tankar!

 3. Micke F skriver:

  jag kan bara hålla med, tack för inspiration. Nu är det upp till mig att bestämma om jag bara är beredd eller om jag har bestämt mig 😉

 4. Sten F skriver:

  Grymt inspirerande! Får mig att försöka mig på en utmaning själv. Kanske inte lika stor men man måste sätta utmaningar mot sina egna förutsättningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s