Podium push :)

Säsongspremiär och tillika premiär för nya cykeln (en Argon 18 från BikeTyson med Corima disc/12ekrat). 

Gothenburg Triathlon olympisk var det som gällde. Det gick ju bra!

Kort racereport:

14 grader i vattnet gav kortad simning på 1150 m. Direkt efter start gled täten iväg och jag simmade själv de två svala varven. Hade svårt att hitta avslappnat simning. Kanske p g a det svala vattnet eller om jag var okoncentrerad. Kom upp några minuter efter de snabba simmarna. 

I T1 bestämde jag mig för att inte ta på mer trots att det var lite svalt. Efter en hel del funderande i går hade jag valt att köra i Fusion speedsuit, och det skulle visa sig vara perfekt. Det enda jag la till var handskar. Med ålderns rätt vill jag ju ha det lite bekvämt och slippa frysa om fingrarna 🙂

Lite kul är det när jag känner att jag fått en rejäl sten i skon, tar av den i en utförsbacke och försöker skaka/snurra på skon (i pedalen) för att få ut stenen och sedan på med skon igen. Lite balansövning…skönt när den var klar.

Cykeln kändes verkligen kanonbra – så kul att få känna farten utför och hur den svarar på ökat tryck i pedalerna. Banan runt Rådasjön är hyfsat kuperad och gav upprepade tillfällen att testa att stå upp. Även här är svaret momentant och lösningen med integrerat styre ger inte bara aerodynamiska fördelar utan en enorm vridstyvhet som ger kraft uppför. Det hela innebar att jag rullade in i T2 som 2:a. 

Unnade mig att torka av fötterna och ta på strumpor, så ut på löpningen som 3:a. Även löpningen bjuder på knixar och lite motlut och den är tuffare än jag trott. Lyckas dock få så pass fart att jag tar mig upp på 2:a platsen igen. Leder gör överlägsne Erik Holmberg och när vi möts känns det som att han ligger kilometer före. På andra varvet går Anton Bengtsson om och säkrar 2:a platsen genom en konsekvent högre fart. Jag lyckas dock hålla undan för övriga och slutar på en mycket glädjande 3:e plats i totalen med tiden 2.04.32. Differensen till Erik drygt 4 min (!) och till Anton 18 sek. Alla resultat hittar du här. (Resultaten är i åldersklasser)

  
Glada ”totalmedaljörer” i dam- och herrklassen. Damklassen togs hem av Hanneke Boon följd av Ullis Eriksson och Charlotte Baker. 

Stort tack till Richard Bäckström som genom behandlingen i torsdags med både nålar och annat hjälpte mig till en skick som gjorde att jag kunde hålla undan för honom på löpningen!

Gbg Tri bjuder också på kids race – den prisutdelningen var underbar att se!

  
Ellie och Sam Almers var två av de som körde – härligt att se deras glädje i idrotten!

Tack för alla hejarop under loppet och stort tack till Gothenburg Triathlon för att ni fixar en sådan rolig och utmanande tävling!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Podium push :)

  1. Eric Sjöström skriver:

    Du är imponerande Calle! Tagga ned verkar funka gör dig.
    Vi ses i Motala.
    Eric

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s