Att rycka ner sig ett tag

Efter en vår som varit mer än lovligt intensiv på flera sätt har jag haft anledning att följa det oförtjänt sällan använda ordspråket ”ryck ner dig”. 

Att rycka ner sig innebär, i motsats till ”ryck upp dig”, att du stannar upp och tillåter dig se vad som faktiskt inte riktigt funkar som det ska. Den mer frekvent använda frasen som syftar på en förflyttning i andra riktningen är snarare att betrakta som en form av självcensur. Ungefär som att uppmanas ”känn inte efter, sopa dina problem under mattan och låtsas som att allt är finfint”. Det kan förvisso fylla sin funktion tidvis, men på sikt är nog ändå bästa att ta tag i sin situation. 

Jag har nu bl a accepterat att träningen inte funkat som tänkt p g a både för mycket jobb och diverse skadeproblem. Nu när jag tillåter mig att se sanningen blir det ganska befriande. Jag hittade energi att färdigställa nya cykeln inför lördagens Gothenburg Triathlon och känner mig väldigt laddad att se vad kroppen har att erbjuda. 

  
Tänk att det kan vara så upplyftande att rycka ner sig ett tag. 

//Calle

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att rycka ner sig ett tag

  1. Inge Holmqjuist skriver:

    Som alltid kloka infallsvinklar Carl! Snygg cykel! Köpte också en tempo-Argon på Bike Tyson förra året och gillar den skarpt – även om jag bara har träningshjul på den (ännu). Ses på lördag på Gothenburg Triathlon! // Inge (oxå Triathlon Väst-68:a)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s