Hur vet jag när jag skall avstå?

Tack!

Alla de stödjande och uppmuntrande kommentarer jag fått via olika kanaler känns väldigt väldigt värmande.

För att besvara några frågor:

Hur mår jag nu?
Jag mår bra. Troligen klev jag av i tid. Jag tar det lugnt en vecka och skall sedan testa och se hur det känns. Förhoppningsvis känns då allt bra. Funkar det så kör jag Tjörn 1/2 IM den 30/8.

Hur hamnade jag på sjukhuset?
Jag landade in på sjukhus på kvällen. Under själva loppet var det en känsla av ”fel på motorn/cirkulationsapparaten” och allmän uppfattning att något inte stämde som fick mig att kliva av. Senare på kvällen när jag stod och hejade fram andra tävlande fick jag tilltagande bröstsmärtor – vilket, via tävlingens medical team slutade på hjärtavdelningen efter ett ypperligt omhändertagande på akuten på Kalmar Sjukhus.

Intressant är att jag inte har någon träningsvärk alls. Som om kroppen under de ca 7 h jag körde inte förmådde förse muskulaturen med energi nog att jobba tillräckligt för att få träningsvärk. Jag hade ju också känslan av att aldrig nå ett stadium av att verkligen ”ta i”. Visst jobbade jag på ordentligt, men det finns ju en gradskillnad här.

Hur vet jag när det är dags att kliva av/avstå?

Det kan vara svårt att känna att jag är sjuk. Istället brukar jag ställa mig frågan om jag känner mig frisk.
Har jag den ”go” i kroppen som jag vet att jag har när jag är frisk?
Känner jag mig så klar mentalt som jag gör när jag är frisk?
Dessa frågor har flera gånger hjälpt mig att avstå från träning (vilket ju är vanligare än tävling). Jag formulerar det helt enkelt som: ”Jag kanske inte är sjuk, men jag är helt klart inte helt frisk”
Eftersom jag bygger min träning så mycket på balansen mellan träna och vila, blir extra vilodagar något positivt så längre de inte är allt för många i rad. Jag försöker då utnyttja det som ett tillfälle för mental återhämtning. Mitt jobb är väldigt stimulerande men också krävande, lägg där till den stress som träningen ger (för kroppen, inte att jag känner mig stressad att träna). Då blir några dagars träningsuppehåll ett bra tillfälle för återhämtning, så att jag sedan kan och vill köra så hårt som jag gör när jag väl tränar.

Och har du minsta fundering på vad omgivningen tycker så kan jag intyga att den stödjer dig helhjärtat om du avstår/kliver av!

Jag vill avsluta med att citera min pappa: In Zweifelsfalle nie!

Tacksamma hälsingar
/Calle

IMG_0079-0.JPG

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s