Enervit indoor triathlon challenge

Söndagen bjöd på ett kul och svettigt avbrott i viloperioden – en inomhussprint på Fitnessfestivalen.

Jonas Djurback och KJ Danielsson inledde med 750 m i Valhallabadet. Under tiden kommenterade jag i Enervits monter på mässan för att ge en inblick i triathlon.

photophoto-4

När Jonas och KJ sedan både simmat och inte minst letat sig fram genom hala korridorer och sedan folkmassan på mässan, så körde vi igång på cyklarna som stod uppställda på trainers. Viktor (med tempobrons från VM på meritlistan) hade lagt upp en lagom tuff bana över 20 km. Dock var det något som inte funkade helt, för både KJ och jag låg på högsta växel, men Jonas fick ligga ett par hack upp på kassetten . Han fick alltså en tuffare cykling vilket förklarar varför jag och KJ var snabbast till löpningen. Jag kommenterade en bit in på cyklingen, men när jag blev så varm att jag började hälla vatten över mig tog de bortheadsetet… Körde i hjälm och speedtop för att visa hur det kan se ut, men det blev lite småvarmt 🙂

När vi sedan började springa alla tre drogs farten på banden upp ganska snart – det gick ju att se vad de andra la för fart… och då gick säkringen. Det blev ett uppehåll på ca 15 min och under tiden beslöt KJ att kliva av p g a allt mer känningar i höften. Jonas och jag startade sedan om för att springa 5 km och jag gick då iväg med 40 sek ledning.

photo-3

Det är ju annorlunda att köra på löpband, och vi la oss ganska snart runt 19 km/h. Min taktik fick bli att hålla samma fart som Jonas så länge det gick. Mot slutet låg vi båda på 20 km/h och med 400 m kvar kunde jag slå av 0,5 och ända veta att det ”skulle räcka”. Banden gick inte fortare, så Jonas kunde omöjligt komma ikapp.

photo-2

Det var skönt att slippa headsetet på löpningen, och även om det blev olika förutsättningar så var det ett kul upplägg som förhoppningsvis gav sporten lite publicitet. Mig gav det ett rejält pass på ”stressad tröskel” som jag snappade upp som beskrivning under cyklingen. Löpningen blev ett rejält fartpass med en dos mental träning. Tack till Jonas och KJ för sällskapet. Tack till Mats, Viktor och de andra i Enervitgänget för ett fräckt upplägg.

Tack till Team Snabbare Ullis för bilder!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Enervit indoor triathlon challenge

 1. stenf skriver:

  Verkar ha varit ett kul event och säkert en bra PR för sporten.
  Hade tyvärr inte möjlighet att titta förbi.
  Seriöst att köra med hjälm. Man vet ju aldrig när man slinter på handtaget och ramlar i backen. 🙂

 2. Anna skriver:

  OMG jag blir helt slut av att bara läsa om det…Calle, du ser j…igt starkt ut!

 3. På tal om hjälm inomhus… en annan av våra adepter in action… https://www.youtube.com/watch?v=k2v_i-VlxYc mvh Mattias på Aktivitus

 4. Bra jobbat Calle för övrigt. En löpbandsduell är mentalt fostrande helt klart, vis av erfarenhet med Ted.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s