Kona 2013 – start på mer frekventa inlägg.

Här kommer ett första inlägg från Kona. Tänker mig mer frekventa inlägg framöver så att det blir mer av levande blogg. Race reports kommer i framtiden läggas under separat flik.
Landad – på världens mest ensligt belägna ögrupp. En 5 h flygning från östkusten (San F) över massor av vatten.
På överresan hade de tävling ombord: gissa klockslaget, Hawaii time, när planet kommer passera exakt halvvägs till Kona.
Piloten gav lite input: distans i miles, flyghastighet, motvind (20 knop) och lite till. Tiden skulle anges i tim, min och sek då de ibland hade deltagare som låg nära varandra i sin bedömning.
Jag tog min tid från Kona förra året och drog av 10 min eftersom jag vill vara snabbare i år, justerade till relevant antal hela timmar (2) och justerade sekunder till 33 för att det kändes rätt: 2.23.33. Jag hade då varit på väg i drygt 24 timmar, så jag orkade ärligt talat inte räkna på det piloten gav utan valde att gå på känsla. Skrev min bedömning på lappen och gav till flygvärdinnan som samlade in dem.
Efter någon timme annonserades ”and we’ve got a winner, Mr Carl Brummer in seat 33A. He nailed it by the second!”
Så nu har jag en sprillans ny Lonley Planet Travel guide Hawaii 🙂
Tar det som ett gott omen och siktar på 9.23.33 i år. Nu är ju Kona väldigt svårt att förutspå, men det ger mig en tid att jaga. Kanske kan det gå om det är lite svalare och jag har en riktigt bra dag. Huvudmålet är fortfarande att om möjligt ta mig till topp 5 i min klass. Tiden är sekundär.

20131002-184101.jpg

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kona 2013 – start på mer frekventa inlägg.

  1. stenf skriver:

    Är man en vinnare har man oxå lite mera tur än andra! 🙂
    Tror att turen fortsätter för dig.
    Ser fram mot att följa dina upplevelser på Hawaii via bloggen och lycka till med förberedelserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s