SM Top 10 – med flygande linser och gel i dojjan

Race report Triathlon SM Olympisk distans

Morgonstund har guld i mund, och det var tidig avfärd mor Arvika igår.

Jag kom upp i god tid och hann se damernas start och första växling, innan jag tillsammans med Arvikasonen Johan Lundin tog en uppvärmning. Det var mitt andra draftingrace ever, så lite extra spännande att se hur det skulle funka.

Racet:

Kom iväg bra i simningen och hittade ganska snart den lugna rytm som funkat så bra i Frankfurt för 14 dagar sedan. Jag körde min goa Sailfish igen, och kunde hålla kontakt med Ted (i ny värsting 2xU dräkt) andra halvan av första varvet och sedan hela andra varvet. Det var till stor hjälp att kunna simma med Ted eftersom jag redan efter ett par hundra meter fick in vatten i simglasögonen och tappade linsen i höger öga vilket försvårade orientering något.

T1 gick finfint med undantag för att det var ruskigt halt i på mattan i kurvan precis där vi sprang ut. Jag halkade och föll i gatan men cykeln klarade sig oskadd och jag slog bara upp lite skrapsår i vänster hand.

Ut på cykel på ”go kart-banan”: 8 st varv med två 180 graders vändpunkter och 4 st 90 graders kurvor på varje 2,5 km. Ganska snart låg jag med Oskar Djärv och fick till ett bra samarbete. Vi hade en svans på 3-4 andra som inte var direkt ivriga att delta i dragjobbet. Efter halva distansen tröt tålamodet och jag uppmanade dem ”vänligen men bestämt” att hjälpa till och ett par av dem gjorde en bra ansats och drog några 5 sekundare.

Draftingrace blir tveklöst något helt annat och med den bana som bjöds i Arvika kändes det som rätt mycket rolig action med kurvor och igångdrag. Hög puls hela vägen och vi höll nästan jämt med gruppen framför (Ted och Johans grupp, snabbast av alla) och höll jämt tempo med tätklungan – gött!

Under cyklingen märkte jag plötsligt att lins nummer två flög iväg, vilket gjorde det hela ytterligare lite mer spännande 🙂

Hyfsad T2 med lite extra tid till att ta på strumpor, vilket jag ändå tror är positivt för totaltiden för min löpning. Tappade lite på de jag cyklat med , men sprang sedan om alla utom en (vilket råkade vara samma kille som visat sig väldigt obenägen att hjälpa till med dragjobbet…no names)

Löpningen gick lite trögt i början, men jag kunde hålla riktigt bra puls hela vägen och tyckte att tekniken funkade helt ok. Lite stelhet kanske hängde kvar sedan Frankfurt, men jag noterade till slut en löptid på dryga 35 min (något kort mil enligt uppgift), så det kändes prima.

Sluttiden blev 2.00.31, så det kändes riktigt kul att göra en olympisk på 2 h och glida (nåja) i mål på en nionde plats.

6:a på SM 1997, 9:a på SM 20012. Således tappar jag i snitt en placering per 5-års period. Frågan är om målet bör bli topp tio när jag fyller 49 eller topp 15 vid 60 🙂

Bästa garv blev när jag tog av löpardojjorna efter målgång och det trillar ut en Maximgel (!). Den hade jag lagt där för lägg brevid skorna inför T2, men viss missat att ta ut. Skönt att den inte sprack i alla fall…

Nu är det återhämtning någon dag och sedan blir det skönt med lite distanspass inför Tjörn och Hawaii.

Bästa SM-hälsningar

/Calle

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s