Done is better than perfect

S:E:V-12

Funkar för mig.

Sett med Sverige som referens så gäller som tidigare Sub9Top10.

Nu har jag dock gjort Kalmar tre gånger och klarat Sub9Top10 (YEAH!), så jag vill ha en ny målbild för att hitta motivation till att kliva upp i ottan för tidiga simpass, köra stenhårda intervaller på testcykel med en skohylla som enda utsikt och köra löppass i +5 grader och regn från sidan.

Och det har gett mig en del huvudbry – hur skall målbilden se ut? Jag har nästan fastnat i vinkelvolten… Så jag tog till en one-liner från övriga livet: Done is better than perfect!

Så rätt det är att få det gjort, få det klart, ta beslutet och gå vidare. Hamermesh formulerar det som Get moving i min favoritbok på temat ledarskap (Fad free management). Och att sätta min målbild är ju en av de viktigaste delarna i mitt personliga ledarskap.

Alltså bestämmer jag mig nu för en formulering som ger mig riktning: S:E:V-12

Så gött! Nu vet jag vad som gäller. Under 2012 skall jag köra SM (duathlon och upp till 1/2 IM), sedan Ironman EM där jag kvalar till IM VM på Hawaii som blir säsongsavslutning.

Det jag ser framför mig är topp tioplaceringar på SM, topp fem på IM EM i agegroup och en skön dag på Hawaii 🙂 . Kanske skall jag snitta 12:a på alla tävlingar? Då skulle alla tävlingar före Hawaii ha betydelse ända in i mål eftersom varje tagen placering har betydelse för vilken placering som blir målet på Hawaii. Det känns kul, så får det bli.

Rimligt? Jag hoppas det.

Inspirerande? Absolut – jag lär få ligga i, och det är ju precis så jag vill ha det.

Skönt att få det på plats – nu kan jag börja jobba mot målet.

Lycka till med din målbild för 2012!

Pigga sporthälsningar Calle

(N.B: Den enda situation jag inte godkänner Done is better than perfect är under träning – då är det hela vägen som gäller.)

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Done is better than perfect

 1. karintri skriver:

  VIlket grymt mål! Det ska vara lite höga mål för annars kommer man ju aldrig dit! Vad krävs för tid på EM för att komma till VM för din åldersgrupp?

  • triathletcalle skriver:

   Tjena Karin,
   de vann klassen på 9.15, sista kvalplats 9.35 i år om jag fattat resultatlistan rätt. Kan inte bedöma tiden eftersom jag inte har kläm på bana och växlingar, men topp fem vore ju fräckt, så jag tränar med det målet.

 2. Daniel Lantz skriver:

  Härligt att läsa tydliga och utmanande mål. Stort lycka till och kör hårt!

 3. Jonas Larsson skriver:

  Bra mål!
  Då får jag någon att kolla efter på VM-sändningarna nästa år 😉
  Kör hårt!

 4. triathletcalle skriver:

  Thanks Jonas,
  Kanske skulle jag testa en web kamera på badmössan/hjälmen och kepsen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s