En vecka till start – dags att träna lite, tillräckligt lite.

På lördag kl 07.00 går startskottet för årets upplaga av Kalmar Triathlon. Då väntar 3860 m simning, 180,2 km cykling och sist 42,195 km löpning. Min målsättning är att hinna in i målfållan innan det gått nio timmar, och när högst nio andra gått i mål: Sub9Top10

Den återstående veckan ligger fokus på att träna tillräckligt lite så att säga. Samtidigt gäller det ju att inte dega ihop fullständigt. Ett pass per dag på 30-60 minuter i mestadels lugnt tempo. I detta lägger jag in några fartökningar/ruscher för att hålla musklerna vakna. Och någon extra vilodag, som idag 🙂

Less is more är ett uttryck som onekligen passar in på veckan före en IM distans. Det gäller bara att våga träna tillräckligt lite.

Det är ju bara tredje gången jag starta på distansen, så jag får kombinera egna erfarenheter med att lyssna andras. För min del handlar det lika mycket om att vara mentalt som fysiskt laddad. Jag minns hur jag förra året hade ställde mig ganska frågande till varför jag höll på med det här när det var ca 50 km kvar på cyklingen. Och sedan skall det ju som sagt springas också. Då gäller det att jag har klart för mig hur jag skall hantera tankarna och de fysiska påfrestningarna som börjar kännas rejält. Det jag gör nu är att jag bestämmer mig för vad jag vill försöka tänka på då – hoppas bara att jag kommer ihåg det när jag börjar bli riktigt trött…

Nu håller vi tummarna för fint väder i Kalmar på lördag!

/Calle

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En vecka till start – dags att träna lite, tillräckligt lite.

  1. triullis skriver:

    Fick ett tips som cyklisterna på touren gör. De sätter små uppmuntrande lappar lite här och var på biken. Kanske kan vara nåt att ta efter;-)

  2. Peter Oom skriver:

    Lycka till. Om allt går perfekt kanske vi ses lördag 15.59.

  3. Magnus Forss skriver:

    Allt sitter i huvudet så det finns där inne, kom ihåg det! Och Lycka Till!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s