Löpteknik

Så har jag fått ihop klippen till en kort sammanfattning av löpteknikövningar.
Jag vill varm rekommendera ett pass i veckan om du vill uppleva en avsevärd förbättring av din löpteknik. Den enda nackdelen är att löpningen på tävlingar kan komma att gå snabbare än du är van vid och att du får svårt att hinna ta dricka vid vätskestationerna 🙂

Löpteknikövningar ”komprimerade”.Förslagsvis körs varje övning 3 x 15-30 sek med 30 sek vila.Observera att första övningen består av tre delar; stillastående ”vadlyft”, snabba steg framåt och sist ”vadhopp”. Avslutas med kort rusch. Om du kör 20 sek på varje övning tar denna alltså 60 sek, sedan 30 sek vila och sedan på det igen.Även den tredje övningen är i tre nivåer ; rappa steg med snabba lyft, först lågt, sedan lite högre och till sist högt. 20 sek per nivå ger 60 sek aktivitet per repetition, sedan 30 sek vila. Fokus på snabb, rapp isättning och bra hållning.Den fjärde övningen, ”utfallshopp” tar rejält på bl a baksida lår, kör t ex 3 x 12 hopp första gångerna och öka sedan om du så önskar.Sista sekvensen skall illustrera ”straight and turns”. Om du kör på bana så kör tre varv med rapp och samtidigt avslappnad löpning på rakan och lugn löpning i kurvorna. När jag inte kör på bana, vilket är oftast, så kör jag t ex 20 sek fart (bra fokus på bra teknik) följt av 20 sek lugnt, sex gånger för att motsvara tre varv på bana.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Löpteknik

  1. iasldfy skriver:

    Gemo piwasos, udari ketakin qup ijatapib, dudelesif yukoyiritu pipuzoda, la vubemijo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s