Per aspera ad astra

Visst – jag håller med – det är väldigt mycket av ett i-landsproblem. Men faktum kvarstår: två omgångar med sjukdomstillstånd som ger avbräck på flera dagar i träningen – det känns riktigt riktigt jobbigt. Första omgången kändes rätt ok – det är ju ändå influensatider, så en sväng med feber och halsont skall ju en karl klara. Men efter att ha varit tillbaka i träning två dagar åka på en ny femdagarsperiod – nu med magen involverad – det var lite mer än jag hade lust till.

Jag noterade med intresse att jag då lätt börjar tänka i banor av ”nu tappar jag jääättte mycket, hela säsongen är i fara” – efter några dagars sjukdom i februari…
Viss brist på perspektiv kan anas.
Så jag tog till ABCDE-metoden för att reflektera över mina tankar (medvetna och omedvetna) och känslor. Det är en metod som jag ofta berör i mina föreläsningar, och den är lika enkel som den är effektiv – bara du vågar vara ärlig mot dig själv.
Ganska snart kom jag fram till det faktiskt är lugnt. Nej – kroppen faller inte ihop för att jag inte tränar på två veckor. Och ja – jag har liknande erfarenheter som visar att det inte är så farligt. Bl a var jag sjuk även förra året vid ungefär den här tiden, och det blev ju en härlig säsong ändå.

Skönt – med lite koll på tankar och känslor kan jag låta kroppen tillfriskna helt utan att börja träna för tidigt. Och sedan lugnt och metodiskt fortsätta arbetet mot Sub9Top10 2011 🙂

Kanske far också dina tankar iväg lite okontrollerat någon gång – så att du drar lite väl negativa slutsatser av situationer eller händelser? Testa då modellen – den bifogas.
Har du någon fråga så är hör gärna av dig.

Bästa tänkbara sporthälsningar Calle

ABCDE – reflektion över situation och känslomässiga konsekvenser

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Per aspera ad astra

 1. Ashkan skriver:

  Snacka om att läsa mina tankar, tack Calle !
  som sagt, sitter med precis dessa negativa tankar just nu efter en ”lättare” skada, men känns bättre nu.

  mvh:Ashkan

 2. Lars skriver:

  Quidquid latine dictum sit, altum videtur
  😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s