Talk to me Gert…

Januari…+3 grader…istäckta vägar med snömodd ovanpå…och regn från sidan. Det är mörkt ute och jag kom hem senare än planerat.
Planen var ett kortare distanspass med lite fart, men jösses vad det kan ta emot att ge sig ut.
Då händer det: He talks to me!
Gert Möller – min tränare i MAI som kom med den för mig uppmuntrande repliken en regnig höstkväll 1998:

”Det gör inget att det regnar Calle, du blir bara våt i början…”

Och så är det ju, väl genomvåt blir jag ju inte blöt längre – och då är ju regnet inget att bry sig om. Så med Gerts enkla ord som uppmuntran drar jag på mig träningskläderna och kliver ut. Det är rejält isigt och vissa snöhögar visar sig dölja vattenpölar – men ganska snart är jag våt och behöver inte oroa mig för att bli blöt längre. Ökar farten och hela 10 km passet går på 40.20. Om jag räknar av lite tid som gick för att springa inom videonytt och lämna tillbaka YesMan!, så kan jag summera ett avslappnat pass med de sista 8 km på väl under 4 min tempo – med regn från sidan 🙂
Det är ju för väl att lite inspiration från andra kan räcka som knuff för att komma ut och köra ett pass som blir kanonpeppande.
Tack Gert!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Talk to me Gert…

 1. Lars skriver:

  Den gamla devicen ”En blöt man räds inte regn” funkar bra inte bara i mentala sammanhang…
  🙂

 2. Oskar Käck skriver:

  Kul sida Calle,

  Ska följa dig på vägen mot målet. Go hard or go home. Inte visste jag att Gert var så vis i sina träningsråd. För din kännedom så stod jag på samma startlinje, eller iaf. i samma resultatlista A+B heat som Gert Möller under Sport Vi Minns mästerskapen 2010. http://www.sportviminns.se/svmm/svmmresultat/92-resultat-svmm-2010

  Lycka till!

  /Oskar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s